Brändit

Elisa on Pohjoismaiden nopeimmin kasvavia brändejä, Nokian sijoitus laski – katso tästä Pohjoismaiden 25 arvokkainta brändiä

Ruotsalainen Ikea on pitänyt ykkössijaa jo kymmenen vuoden ajan. Nokia on arvoltaan Pohjoismaiden viidenneksi suurin.
Kuva:
Elisa
Elisa on Pohjoismaiden nopeimmin kasvavia brändejä, Nokian sijoitus laski – katso tästä Pohjoismaiden 25 arvokkainta brändiä

Tutkimustoimisto Brand Finance on listannut jälleen Pohjoismaiden arvokkaimmat brändit, eikä kärkipää aiheuta yllätyksiä.

Kärki on edelleen ruotsalaisten hallussa, sillä kolme arvokkainta brändiä tulee länsinaapuristamme. Ykköspaikalla on tuttu brändi, tavarataloketju Ikea, joka on ollut korkeimmalla pallilla koko Brand Financen tutkimushistorian ajan eli 10 vuotta. Ikean brändin nykyinen arvo on 17,4 miljardia euroa. Viime vuonna arvoksi mitattiin liki 18 miljardia.

Toisella sijalla on autobrändi Volvo (14,16 miljardia) ja kolmantena vaateketju H&M (12,69 miljardia).

Ensimmäinen suomalaisbrändi listalla on tutusti Nokia, jonka brändin nykyinen arvo on tutkimuksen mukaan 8,96 miljardia. Viime vuonna arvoksi mitattiin 9,37 miljardia. Nokia on listalla viidentenä heti norjalaisen öljy-yhtiö Equinorin (9,33 miljardia) jälkeen.

Viime vuonna Nokia oli listan neljäntenä ja Equinor viidentenä, joten Suomen suurimman brändin sijoitus laski. Nokialla voi olla myös tulevaisuudessa haasteita pitää nykyiset asemansa, sillä perässä kuutospaikalla tulee vahvaa kasvua tehnyt ruotsalainen suoratoistopalvelu Spotify.

Brand Financen julkaisemalle 25 arvokkaimman yhtiön listalle mahtui vain kaksi suomalaista: toinen suomalaisbrändi on Neste, joka nousi 24. sijalta 22:nneksi.

Listalla on peräti 14 ruotsalaisbrändiä, joista kuusi mahtuu kymmenen parhaan joukkoon. Tanskalaisia on yhteensä kuusi ja norjalaisia kolme.

Suomalaisittain positiivista on se, että Elisa on Pohjoismaiden yksi nopeimmin kasvavista brändeistä. Elisan brändin arvo kasvoi jopa 67 prosentilla ja on 1,2 miljardia. Elisa on Pohjoismaiden kolmanneksi nopeimmin kasvanut brändi heti ruotsalaisen suoratoistopalvelu Viaplayn ja ruotsalaisen elektroniikkavalmistaja Philcon jälkeen.

Pohjoismaiden 25 arvokkainta brändiä:

1. Ikea 

2. Volvo 

3. H&M 

4. Equinor 

5. Nokia 

6. Spotify 

7. Lego 

8. Telenor 

9. Nordea 

10. Telia 

11. Maersk 

12. DSV 

13. Arla 

14. Skanska 

15. Vattenfall 

16. Scania 

17. Ericsson 

18. DNB 

19. Swedbank 

20. Svenska Handelsbanken 

21. Vestas 

22. Neste 

23. Sandvik 

24. SEB

25 Novo Nordisk

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa