Luovuus

Eka Ruolan käsikirjoittamalla ja Jaakko Ruolan kuvaamalla tarinalla halutaan näyttää, että Saaristomeri voidaan pelastaa – videota on näytetty jo eduskunnassa asti

“Jaakon merikuva on suorastaan hypnoottista”, sanoo videon tuottaneen Nitro Groupin vastaava luova johtaja Eka Ruola.
Kuva:
Eka Ruolan käsikirjoittamalla ja Jaakko Ruolan kuvaamalla tarinalla halutaan näyttää, että Saaristomeri voidaan pelastaa – videota on näytetty jo eduskunnassa asti

Vuonna 2018 perustetun Ainutlaatuinen Saaristomeri -operaation tarkoituksena on vaikuttaa viestinnän keinoin ihmisiin ja päättäjiin, jotta he tekisivät tarvittavat päätökset meren puhtaan tulevaisuuden takaamiseksi. Nyt Ainutlaatuinen Saaristomeri on julkaissut uuden, vaikuttavan tarinan, joka kertoo, että keinot meren pelastamiseen ovat olemassa ja että jo 10 vuoden päästä meri voisi olla tervehtynyt.

Saaristomeri vuonna 2031 -nimisen tarinan taustalla on markkinointitoimisto Nitro Groupin vastaava luova johtaja Eka Ruola ja hänen setänsä Jaakko Ruola, joka on ammattiluontokuvaaja. Setä-Ruola loi merikuvaston, ja Eka teki tarinaan käsikirjoituksen.

Tarinan on tuottanut Nitro Group Jaakko Ruolan kuvamateriaalin pohjalta. Videon on leikannut Janne Sinkko, ja äänisuunnittelusta vastasi Tomi Nikulainen. Äänen tarinalle antoi näyttelijä Vesa Vierikko.

– Jaakon merikuva on suorastaan hypnoottista, kertakaikkisen mieletöntä. Samoin on ajatus siitä, että saaristomeri olisi merkittävästi paremmassa kunnossa jo 10 vuoden päästä, kunhan nyt ryhdytään todella toimiin. Nitro halusi ehdottomasti olla mukana vauhdittamassa tätä asiaa laajemman yleisön tietoon, Eka Ruola sanoo tiedotteessa.

– Saaristomeri on maailmassa ainutlaatuinen luonto- ja kulttuurikohde. Sen luonto on Suomen monimuotoisinta, ja se kuuluu Unescon kansainväliseen biosfäärialueiden verkostoon toisena alueena Suomessa, painottaa Jaakko Ruola.

Videota on näytetty jo eduskunnassa asti. Sitä on näytetty myös liike-elämän päättäjille.

Katso Saaristomeri vuonna 2031 -tarina tästä:


Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa