Toimistot

Bob the Robot riensi Naisleijonien avuksi pelaajakuvakohun keskellä

7.2.2022 13:15
Toni Rajamäki
Suomen Jääkiekkoliiton erhe sai mainostoimiston tekemään naisten maajoukkueelle uudet pelaajakortit.

Suomen Jääkiekkoliitto sai viime viikolla rapaa niskaansa, kun otsikoihin nousi miesten ja naisten olympiajoukkueiden pelaajakorttien erot. Miesten pelaajakortteihin oli panostettu, naisten omiin ei.

Miespelaajien kuvia oli käsitelty, ja niihin oli lisätty muun muassa pelaajan nimi ja seura sekä olympiatunnus. Naisten kuvissa puolestaan ei ollut mitään, ei edes nimeä.

Aihe herätti somessa ja lehdissä keskustelua naisten jääkiekon arvostuksen puutteesta. Jääkiekkoliiton viestintäjohtaja Henna Malmberg kuitenkin kiisti syytökset Helsingin Sanomien haastattelussa ja sanoi liitossa tapahtuneen virhe.

– Ajatus oli alun perin niin, että olympiakomitean pelaajakortti olisi kaikilla, mutta alkumetreillä kävi pieni virhe. Henkilö, joka laittoi ensimmäiset kuvat, hänellä ei ollut käytettävissään näitä pelaajakortteja, joten päätimme panna kaikki naisten kuvat yhteneväisellä ilmeellä, Malmberg kertoi.

Miesten kuva näyttää tältä:

Naisten kuva puolestaan tältä:

Joka tapauksessa Naisleijonille on kuitenkin nyt tarjottu apua, sillä mainostoimisto Bob the Robot on kehittänyt kolme erilaista pelaajakuvavaihtoehtoa joukkueen käyttöön. Toimisto julkaisi perjantaina Instagramissa kuvavaihtoehdot pyytäen Naisleijonia kertomaan suosikkinsa. Mikäli joukkue valitsee jonkun designeista, tekee Bob the Robot jokaiselle pelaajalle uuden pelaajakortin.

– Meille Bob the Robotissa lätkä on lähellä sydäntä, mutta tasa-arvo on vieläkin lähempänä. Siksi päätimme porukalla auttaa naisten maajoukkuetta sekä Jääkiekkoliittoa. Suunnittelimme aamupäivän aikana kolme erilaista designia naisleijonien pelaajakorteiksi, ja pyysimme joukkuetta päättämään, millä kolmesta vaihtoehdosta voisimme toteuttaa tyylikkäät kortit kaikille pelaajille, toimiston varatoimitusjohtaja Laura Mertano (kuvassa) kertoo tiedotteessa.

– Toivotamme Naisleijonille kovasti tsemppiä kisoihin, alun kangertelusta huolimatta. Toivottavasti MM-pronssi kirkastetaan olympialaisissa kullaksi, Mertano päättää.

Bobin kuvavaihtoehdot näyttävät tältä: