Brändit

Apple lopettaa tuotteidensa myynnin Venäjällä

2.3.2022 12:35
Toni Rajamäki
Appleen oli kohdistunut aiemmin julkista painetta, ja nyt yhtiö päätti ryhtyä toimiin.

Teknologiajätti Apple lopettaa tuotteidensa myynnin Venäjällä. Yhtiö tiedotti asiasta tiistaina, kertoo muun muassa CNN.

Apple kertoi olevansa "syvästi huolestunut Venäjän hyökkäyksestä". Tuotteiden myynnin lopettamisen lisäksi Apple rajoittaa palveluidensa, kuten Apple Payn, käyttöä Venäjällä.

Appleen oli kohdistunut aiemmin julkista painetta, kuten muihinkin teknologiajätteihin. Ukrainan hallinto oli pyytänyt Applea sulkemaan Apple Store -sovelluskaupan Venäjällä.

Teknologiayrityksistä muun muassa Meta, YouTube ja Twitter ovat myös tehneet toimia, joilla hankaloitetaan Venäjän suunnitelmia esimerkiksi propagandan levittämiseen. Facebookin, Instagramin ja WhatsAppin emoyhtiö Meta on estänyt Venäjän valtionmediaa mainostamasta yhtiön alustoilla. YouTube puolestaan pimentää venäläisten mediatalojen kanavia. Twitter taas kertoi lisäävänsä tunnistusmerkinnän tviitteihin, joissa on linkki Venäjän valtionmedioiden sivuille.

Isoista kansainvälisistä toimijoista myös Netflix on vastustanut Venäjän hallintoa. Suoratoistopalvelu kieltäytyi esittämästä 20 venäläistä televisiokanavaa, joita sen olisi pitänyt näyttää paikallisten määräysten mukaan.