Unsplash
Media

AlfaTV meni konkurssiin: kanavan toiminta loppuu kokonaan

25.11.2022 15:00
Toni Rajamäki
Taustayhtiö Brilliance Communications yritti korjata pääomaansa, mutta haluttu lopputulos jäi saavuttamatta.

AlfaTV:n taustayhtiö Brilliance Communications on jättänyt konkurssihakemuksen Itä-Uudenmaan käräjäoikeuteen perjantaina, yhtiö kertoo. Konkurssin myötä kanavan toiminta lopetetaan kokonaan.

– Hallitus on todennut, että yhtiön taloudellinen tilanne on kestämätön, yhtiön oma pääoma on menetetty ja yhtiö on maksukyvytön. Hallitus on myös arvioinut, ettei yhtiöllä ole edellytyksiä hakeutua yrityssaneeraukseen, tiedotteessa sanotaan.

Brilliance Communications kävi neuvotteluja pääomansa korjaamiseksi, mutta tavoitteet eivät täyttyneet.

– Tarvittavia sijoituksia ja muuta rahoitusta ei onnistuttu saamaan yhtiön hallituksen ja johdon ponnisteluista huolimatta.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Brilliance Communications ilmoitti aiemmin syksyllä aloittavansa yt-neuvottelut pääoman loppumisen takia. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna kaksi miljoonaa euroa ja tappio yli kolme miljoonaa euroa.

AlfaTV järjesti viime vuonna osakeannin, jossa yhtiö sai noin 1700 uutta omistajaa. Anti ylimerkittiin, ja potti kasvoi yli kolmeen miljoonaan euroon. Sijoittajina toimivat muun muassa tunnetut liikemiehet Hjallis Harkimo, Eero Lehti ja Heikki Salmela.

AlfaTV:n taiteellinen johtaja Timo Suomi ja viestintäpäällikkö Elisabet Saranpää avasivat kanavan tavoitteita MarkkinointiUutisten haastattelussa noin vuosi sitten. Heidän mukaansa AlfaTV:n tavoitteena oli nousta Suomen kolmanneksi suurimmaksi kaupalliseksi televisiokanavaksi.