Brändit

Adidas päätti yhteistyönsä Kanye Westin kanssa – urheiluvaatebrändi kokee satojen miljoonien eurojen menetykset

Westin antisemitistinen käytös johti sopimuksen purkamiseen.
Kuva:
Unsplash
Adidas päätti yhteistyönsä Kanye Westin kanssa – urheiluvaatebrändi kokee satojen miljoonien eurojen menetykset

Adidas purkaa merkittävän kokoisen sopimuksensa Kanye Westin eli nykyään Ye-nimellä tunnetun räppärin kanssa. Adidas vetää Westin Yeezy-brändin tuotteet pois myynnistä ja lopettaa kaiken maksuliikenteen kohujen keskellä joutuneen artistin suuntaan.

Adidas tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

Taustalla on Westin pahennusta herättänyt käytös. Hän on laukonut viime aikoina antisemitistisiä lausuntoja haastatteluissa ja sosiaalisessa mediassa. Lisäksi hän joutui kohun keskiöön pukeuduttuaan Pariisin muotiviikoilla t-paitaan, jossa luki “White Lives Matter”.

– Adidas ei suvaitse antisemitismiä tai muutakaan vihapuhetta. Yen viime aikaiset kommentit ja teot ovat vastenmielisiä, vihamielisiä ja vaarallisia, ja ne rikkovat yhtiömme monimuotoisuuteen ja inkluusioon liittyviä arvoja, urheiluvaatejätti toteaa tiedotteessaan.

Westistä tuli Adidaksen brändille suuri uhka, ja paine yhtiötä kohtaan kasvoi, kun Balenciaga ja JP Morgan katkaisivat siteensä räppäriin aiemmin lokakuussa.

Yhteistyön päättyminen tekee Adidaksen loppuvuoden myyntiin arviolta 250 miljoonan euron loven. Puhtaasti Yeezyn myyntilukujen perusteella menetykset ovat pitemmällä tähtäimellä useita satoja miljoonia euroja, mutta brändihaitallisen yhteistyön päättäminen saattaa kompensoida menetettyjä tuloja.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa