Kuvaaja:
Protect Our Winters
Luovuus

Ympäristöjärjestö ja mainostoimisto poistivat joululauluista lumen – ”Muistutus siitä, miltä tulevaisuus voi näyttää”

21.12.2021 11:25
Minna Lehto
Protect Our Winters ja NORD DDB Helsinki haluavat lumettomilla joululauluilla korostaa ilmastonmuutoksen vaikutusta säähämme.

Joka vuosi erityisesti Etelä-Suomessa jännitetään, tuleeko joulusta luminen. Lumen tulo tuntuu kuitenkin olevan arpapeliä: pääkaupunkiseudulla lumisia jouluja on kymmenen vuoden aikana ollut vain neljä. Lumen kaipuuta lisäävät myös joululaulut, jotka perinteisesti kertovat korkeista kinoksista ja paukkuvista pakkasista.

Ympäristöjärjestö Protect Our Winters päätti poistaa joululauluista lumen ja korostaa ilmastonmuutoksen vaikutusta säähämme. Kampanja kantaa nimeä Lumettomat joululaulut. Rati riti ralla, sataa kaatamalla, kuuluvat uudistetun laulun sanat.

– Yli 70 prosenttia Suomen suosituimmista joululauluista esittää joulun kylmänä ja lumisena. Lumettomat joululaulut ovat muistutus siitä, miltä tulevaisuus voi näyttää, jos emme tee riittävästi töitä ilmastonmuutoksen jarruttamiseksi, kertoo Protect Our Winters Finlandin toiminnanjohtaja Noora Vihervaara tiedotteessa.

Mainostoimisto NORD DDB Helsingin kanssa tuotetut lumettomat joululaulut julkaistiin viime viikolla Helsingissä. Hyvinkääläisen musiikkiluokan lapsikuoro esiintyi päättäjille eduskuntatalon portailla.

– Esityksestä tuli ihan kyynel silmäkulmaan. Ilmastonmuutos koskettaa tulevaisuudessa ennen kaikkea tämän päivän lapsia. Siksi viestin kuuleminen lasten laulamana iski kyllä syvälle, kommentoi vihreiden kansanedustaja Jenni Pitko.

Lapsikuoron lisäksi joulukampanjassa on mukana suomalaisia talviurheilijoita, kuten Enni Rukajärvi (kuvassa) ja Eero Ettala. Kampanja on myös näkyvillä ulkomainonnassa rautatieasemilla ja laskettelukeskuksissa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)