Mainos

Smoy - omasta toimistosta luopuminen on lisännyt vapautta, Haastattelussa toimitusjohtaja Maria Blomberg

2.5.2023 11:53
MarkkinointiUutiset
Asiakastarina mainostoimisto Smoyn muutosta Workery+ Teurastamon tiloihin.

MAINOS: Workery+

Täyden palvelun mainostoimisto Smoy on luonut rohkeita markkinointiratkaisuja ja vaalinut pitkäaikaisia asiakassuhteita 43 vuoden ajan. Käytännönläheinen mainostoimisto konkretisoi markkinoinnin trenditermit ja digipuheen tuloksellisiksi teoiksi. Pienessä toimistossa on monipuolinen osaaminen ja ketterä tekemisen meininki, jossa asiat saadaan tapahtumaan.

Toimitusjohtaja Maria Blomberg: "Omasta toimistosta luopuminen on lisännyt vapautta"

Smoy muutti Workery+ Teurastamon tiloihin joulukuussa 2022. Irtaimistosta oli luovuttu jo vuosia sitten, joten siirtymä sujui nopeasti ja vaivattomasti.

Ajan mukana jo vuosikymmeniä kehittynyt Smoy on ehtinyt nähdä historiansa aikana monta työtilaa. Muutos omasta toimistosta ja henkilökohtaisista työhuoneista kohti hybridityötä palvelevia monitilatoimistoja aloitettiin Smoylla markkinoiden etujoukoissa jo 7 vuotta sitten. Muutos on ollut suuri ja se on tapahtunut vähitellen.

– Ensimmäinen harppaus kohti liikkuvampaa työelämää oli valtava. Omasta toimistosta luopuminen tarkoitti myös kaikesta irtaimistosta luopumista, ja suurin kynnys olikin henkinen. Vuosikymmenten aikana meille oli kertynyt muun muassa kymmenittäin mappikaappeja, joihin olimme arkistoineet painomallit kaikista toteutetuista kampanjoista. Niihin liittyi tunnearvoa, josta oli päästettävä irti, Blomberg muistelee.

Tänä päivänä Irtaimistosta luopuminen ja co-working-tiloihin siirtyminen näyttäytyy Smoylla positiivisessa valossa.

–  Asiantuntijapalveluita tarjoavien yritysten työskentely on suurilta osin paikasta riippumatonta, joten omasta toimistosta luopuminen lisää kustannustehokkuutta, joustavuutta ja vapautta. Muutto Workery+:n tiloihin vapautti resurssejani entisestään, kun talon henkilökunta huolehtii kaikista toimitiloihin liittyvistä asioista. Workery+:n palvelualtis ja ulospäinsuuntautunut tiimi huolehtii kaiken toimivuudesta. Vessapaperi ei lopu, eikä keittiökään pääse räjähtämään käsiin, Blomberg toteaa hymyillen.

Matalan kynnyksen kokeiluja

Workery+ Teurastamolla Blomberg työskentelee ensimmäistä kertaa täysin yhteisten tilojen varassa. Oma huone otettiin ainoastaan kolmelle pöytäkoneelliselle työntekijälle, loput kolme kulkevat co-working-tilassa ketterästi läppärit kainalossaan ja freelancer-tiimi työskentelee kokonaan etänä.

– Alkuun ajatus työskentelystä ilman omaa vakituista työpistettä jännitti, mutta Workery+:n joustava sopimusmalli madalsi kynnystä kokeiluun. Kun sopimus elää tilanteen mukaan, päätöksiä on helppo tehdä nopeallakin aikataululla. Muutimmekin Teurastamon tiloihin vain muutaman päivän varoitusajalla, Blomberg kertoo.

Kokeilu kannatti. Liikkuva työpiste on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi ja Teurastamon co-working-työtilat myös keskittymistä vaativaa työtä palveleviksi.

– Totuin liikkuvaan työpisteeseen viikossa, enkä kaipaa takaisin vanhaan toimintamalliin. Tilat taipuvat moneen tarpeeseen, ja huoli keskittymisen häiriintymisestä yhteisissä tiloissa on osoittautunut turhaksi. Minusta tämä on erittäin kiva malli työskennellä. Tunnelma Teurastamolla on sopivan rauhallinen, mutta kuitenkin riittävän eläväinen, Blomberg kertoo kokemuksestaan ja jatkaa:

– Ainoa miinuspuoli on, että neuvotteluhuoneista maksetaan erikseen. Jos asiakastilaisuuksia on paljon, kuukausimaksu voi nousta merkittävästikin. Tämän vuoksi tilojen koko potentiaali jää usein omalta tiimiltämme hyödyntämättä. Kustannuksia silmällä pitäen pihistelemme neukkarien käytössä silloinkin, kun ne palvelisivat paremmin työn luonnetta, Blomberg vinkkaa kehitysidean Workery+:n tiimille.

Edustava tila ja ruuhkaton sijainti

Smoy järjestää ison osan asiakaspalavereistaan Workery+:n tiloissa, joten edustava ulkoasu ja hyvät kulkuyhteydet olivat keskeiset kriteerit toimitilan valinnassa. Teurastamon sijainti metron varrella Kalasatamassa poissa keskustan ruuhkista on Smoylle otollinen.

– Itse tulen idän suunnasta, joten aikaa säästyy huomattavasti, kun ei tarvitse jonottaa keskustassa, ja perille pääsee kätevästi myös julkisilla. Neukkari- ja co-working-tilat ovat monipuoliset, toimivat ja siistit. Yleinen kommentti paikalle tulevilta asiakkailtamme onkin, että onpa kivan näköistä, modernia ja viihtyisää. Täällä kelpaa edustaa, Blomberg päättää kiitellen.

Kirjoittanut: Mari Korhonen

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)