Mainos

Emojit sähköpostimarkkinoinnissa – vähemmän tekstiä, enemmän tunnetta

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tunnettu sanonta on totta - käytämme kuvia sosiaalisessa mediassa, päivittäisessä viestittelyssä ystävien ja kollegoiden kanssa ja jopa yritysviestinnässä.
Kuva:
Emojit sähköpostimarkkinoinnissa – vähemmän tekstiä, enemmän tunnetta

MAINOS: Smaily

Emojit ovat tämän vuoksi tarpeellisia. Ne ovat hauskoja, hurmaavia, ilmaisuvoimaisia ja oivaltavia. Ne auttavat välittämään tunteita, jotka ovat viestinnän kulmakivi. Unicoden tekemän tutkimuksen mukaan 92% maailman nettiä käyttävästä väestöstä käyttää emojeita viestinnässään.

Siksi ei yllätä, että emojit ovat löytäneet tiensä myös työelämään ja etenkin sähköpostimarkkinointiin. Tässä artikkelissa kerrotaan kaikki siitä, kuinka käyttää emojeita sähköpostimarkkinoinnissa. 

Emojien alkuperä - kuinka niistä tuli suosittuja

Emojien idea ei ole uusi. Monet kulttuurit ovat käyttäneet eri aikakausina monipuolista kuvien valikoimaa ilmaistakseen tunteitaan. Emojien moderni konsepti sai alkunsa 1990-luvulla, kun klassisia emojeita käytettiin viestinnässä ilmaisemaan hymyä :) tai surullisuutta :( .

Mutta mitä emojit tarkoittavat ja mistä ne ovat peräisin? Sana emoji tulee japaninkielen sanasta kuva (絵), joka lausutaan ”eh”, ja kirjaimesta (文字), joka lausutaan ”moji”.

Tunnettua japanilaista suunnittelija Shigeteka Kuritaa pidetään emojien luojana. Hän suunnitteli yli 170 emojia kuuluisalle japanilaiselle puhelinyhtiö DoCoMo:lle. Pian myös muut japanilaiset puhelinoperaattorit ottivat idean omaan käyttöönsä. Tällä hetkellä käytössä on yli 3000 emojia maailmanlaajuisesti, Kuritan alkuperäisen designin lisäksi. 

Oli samaan aikaan sekä odotettavissa olevaa että käänteentekevää, että emojeita alettiin käyttää myös sähköpostimarkkinoinnissa. Pieni hymynaama 😊 tai tulen kuva 🔥 alkoivat erottaa sähköpostiviestit muista sadoista viesteistä postilaatikossa. Emojien käyttö sähköpostimarkkinoinnissa oli vuoden 2014 tärkeimpiä tapauksia alalla. Vielä tänäkään päivänä ei ole parempaa tapaa ilmentää tunteita sähköpostiviestinnässä.

Emojit tuovat persoonallista otetta sähköpostiviesteihin, mikä on yksi tärkeimmistä asioista sähköpostimarkkinoinnissa. Niillä on lisäksi tärkeä rooli kävijäliikenteen kasvattamisessa nettisivuillesi tai blogiisi.

Different emojis on a colorful background


Kuvan lähde: Freepik

Emojit herättävät vastaanottajan huomion tehokkaasti, mutta niiden käytössä kannattaa toimia viisaasti. Tarkoitus on saada konversioita (eli mitattavissa olevia toimintoja verkkosivuilla, kuten ostos verkkokaupassa tai uutiskirjetilaus) eikä negatiivisia reaktioita vastaanottajalta. 

Kuinka käyttää emojeita sähköpostimarkkinoinnissa

Emojit auttavat maailmanlaajuisesti sähköpostimarkkinoijia kasvattamaan avaamisprosenttejaan ja klikkaussuhteitaan. Myös tutkimuksista selviää, että emojit vaikuttavat positiivisesti KPI-arvoihin eli suorituskykyarvoihin. Tällaisia ovat esimerkiksi klikkaussuhde, eli kuinka moni vastaanottajista on klikannut viestissä olevaa linkkiä, viestien avaamisprosentti ja vastausprosentti. Experianin mukaan sähköpostiviestit, joiden otsikossa on emoji, avataan 56% todennäköisemmin kuin viestit, joissa niitä ei ole.

Sähköpostin otsikko 🙂🔥❤️

Kun haluat kasvattaa viestiesi avaamisprosenttia, mausta otsikkoa emojeilla. Kaikkia emojeita ei kuitenkaan kannata laittaa otsikkoon. Kun kerrot viestissä esimerkiksi alennuksista, uusien tuotteiden julkaisemisesta, juhlapyhätarjouksista tai haluat lähettää tärkeän tiedotteen, voit herättää lukijan huomion emojeilla. 

last chance, subject line

Esimerkiksi otsikolla ”Tulikuuma tarjous 🔥” varustettu viesti avataan paljon todennäköisemmin kuin pelkkä ”Tulikuuma tarjous”. Ei kannata kuitenkaan liioitella emojien käytössä otsikossa, koska ne voivat ärsyttää vastaanottajaa. Kultainen keskitie on paras!

Vastaanottaja 👩‍🦰👱‍♂️👨‍🦳👩‍🦳🧕

Tärkeintä sähköpostimarkkinoinnissa on oman yleisön tunteminen. Mitä paremmin tunnet vastaanottajasi, sitä persoonallisempia emojeita voit käyttää ja sitä omaperäisempiä sähköpostisi ovat. Naisvastaanottajat ovat innokkaampia avaamaan emojeilla varustettuja viestejä kuin miehet. Pidä myös ikärakenne mielessä. Z-sukupolvi tai milleniaalit suhtautuvat emojeihin eri tavalla kuin vanhemmat sukupolvet

Young woman looking at their phone, surrounded by emojis


Kuvan lähde: Freepik

Kannattaa miettiä myös maantieteellistä sijaintia. Emojeita voidaan pitää universaaleina, digitaalisen maailman lingua francana. Eri kulttuureilla voi kuitenkin olla niille omat merkityksensä. Kannattaa esimerkiksi välttää eläinemojien käyttöä sähköposteissa kansainväliselle lukijakunnalle, koska monet eläinemojit saatetaan liittää negatiivisiin asioihin eri kulttuureissa. 

Brändin äänensävy 🔊

Uutiskirjeen ja sen sisältämien emojeiden tulee sopia brändisi ja viestisi äänensävyyn. Verkkokauppayritys käyttää erilaisia emojeita kuin lääke- tai rahoitusyhtiö. Ja jos pankki käyttäisi liekkiemojia, se voisi luoda lukijalle mielikuvan hänen rahojensa palamisesta tuhkaksi? 

Kun olet tutkinut millainen kohdeyleisösi on, määrittele brändisi äänensävy, luo sisältöä ja varmista, että emojit sopivat kokonaisuuteen.

Aina kun lisäät emojien viestiisi, kysy itseltäsi: ”Mikä on tämän emojin tarkoitus?” Jos et löydä vastausta tähän, niin mieti vielä! Muista, että varomattomasti valitut emojit voivat vaikuttaa brändisi uskottavuuteen. Emojeiden tarkoitus on täydentää viestisi sisältöä, ei korvata sitä.

Esimerkkejä emojeista sähköpostimarkkinoinnissa

Alle olemme listanneet joitakin suosituimmista emojeista, joita esimerkiksi verkkokaupat käyttävät. Hyviä sivustoja emojeiden etsimiseen ovat myös Emojipedia ja Emojicopy. Tutustu listaan ja käytä omaan markkinointiisi sopivia emojeita.

Liekkiemoji 🔥

Tämä on yksi käytetyin emoji maailmanlaajuisesti tulikuumien diilien mainostamiseen. Ja se todella toimii.

fire emoji in email

Vilkuttava käsi -emoji 👋

Tämä on paras tapa moikata kohdeyleisöäsi. Käytä tätä otsikon tehostamiseen ja miksei myös itse viestissäkin. Ystävällinen vilkutus piristää päivää.

waving hand emoji in email

Räjähdys-emoji 💥

Käytä tätä räjähdysherkimpiin tarjouksiisi ja diileihisi. Kun haluat kertoa tuotteesi räjähdysmäisestä suosiosta, voit käyttää tätä emojia. Sitä varten tosin on listassa tulossa vielä parempikin emoji. 

explosion email subject line

Salama-emoji ⚡️

Tämä sopii erinomaisesti uusien tuotteiden mainostamiseen. Lisäksi se sopii hyvin uusien, asiakkaidesi elämää mullistavien ominaisuuksien mainostamiseen ja heidän käyttökokemuksiensa sähköistymisestä kertomiseen. 

thunder emoji in email

Tähti-emoji ⭐️✨

Nämä kimmeltävät emojit sopivat mainiosti huomion herättämiseen sähköpostiviestissäsi. Mukavaa ja simppeliä. Kun haluat luoda vaikutelman tuotteidesi taianomaisesta vaikutuksesta, nämä emojit ovat oikea valinta.

star emoji in email

Raketti-emoji 🚀

Näytä tällä emojilla yleisöllesi, että tuotteesi kohoaa suosiossa korkealle kuin raketti. Jos lanseeraat uuden tuotteesi pian, tämä on oiva emoji lähtölaskennasta kertomiseen. 

rocket emoji in email

Huomio-emoji 📣.

Käytä tätä emojia tärkeimmistä ja kiireellisimmistä asioista tiedottamiseen. Suosittelemme tätä mieluummin muodollisempiin ilmoituksiin kuin tuotteiden mainostamiseen.

attention emoji in emai;

Oikein-merkki ✅ 

Tämä emoji huokuu positiivisuutta, koska vihreää pidetään rauhan ja onnen värinä. Ja kukapa ei rakastaisi nähdä merkkiä siitä, että jokin asia on tehty oikein tai ruksittu pois tehtävälistalta? Käytä tätä emojia, kun haluat kertoa tuotteesi hyödyistä ja, no… kun haluat vakuuttaa tilaajasi siitä, että jotain on tehty. 

checkmark emoji in subject line

Ennen kuin käytät mitään näistä emojeista, ota huomioon, etteivät kaikki järjestelmät ja laitteet tue niitä. Monet vastaanottajat näkevät tämän emojin 🙂, kun taas joillekin se näyttää erilaiselta hymyltä ja joillekin pelkästään tältä ☐. Joten, älä arvuuttele vaan testaa. Ennen kuin käytät emojeita markkinointikampanjoidesi viesteissä, testaa niitä eri laitteilla ja järjestelmissä. Suosituin sähköpostiohjelma Gmail tukee onneksi kaikenlaisia emojeita.

Muista myös tyylikkyys sähköpostimarkkinoinnissa. Älä lisää liikaa emojeita sähköpostisi otsikkoon tai sisältöön, koska liiallisuus latistaa viestin ja saattaa pahimmillaan tuoda vaikutelman roskapostiviestistä. Jos haluat testata sekä salama- että räjähdysemojeita uuden myyntisähköpostisi otsikossa, kokeile A/B-testausta ja katso kumpi toimii paremmin.

Lopuksi

Emojeiden käyttö antaa mahdollisuuden ilmaista tunteita tehokkaasti ja herättää huomiota. Kunhan käytät niitä strategisesti, tyylikkäästi ja huolellisesti. Muista mitä olet myymässä, kuka kuuluu kohderyhmääsi ja millainen on brändisi äänensävy. 

Maksimoi emojeiden hyödyt poimimalla vinkit ja parhaat käytännöt talteen tästä artikkelista!

😉

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa