Ilmiöt

Cannes-palkinnon voittanut aktivisti valtasi lavan Lions-palkintogaalassa – “Palkinnot ovat luusereille”

Aktivisti astui lavalle heti show’n alussa.
Kuva:
Cannes-palkinnon voittanut aktivisti valtasi lavan Lions-palkintogaalassa – “Palkinnot ovat luusereille”

Cannes Lions -festivaalin ensimmäisen päivän palkintogaala keskeytyi heti alussa, kun ilmastoaktivisti ja entinen Cannes-voittaja Gustav Martner asteli lavalle ja palautti palkintonsa gaalan juontajalle.

Martner Martner on Greenpeace Nordicin luova johtaja. Hän voitti Lions-pystin automainoksellaan 15 vuotta sitten.

– Entisenä luovan toimiston johtajana tunnen mainonnan ja sponsoroinnin vallan saada ihmiset liikkeelle tai kääntää heidän huomionsa pois tärkeistä asioista. Vuosia käytin ideoitani auttaakseni saastuttajia myymään tuotteita, jotka tuhoavat planeettaa ja tappavat ihmisiä, Martner kertoo Greenpeacen verkkosivulla.

Martnerin näyttämässä plakaatissa luki “No awards on a dead planet”, joka tarkoittaa, ettei kuolleella planeetalla ole palkintoja. Hän sanoi palopuheessaan, että Cannes Lions on antanut historiansa aikana yli 300 palkintoa ilmastohaitallisille yhtiöille. Martner lisäsi vielä, että Cannes Lions -palkinnot eivät ole tarkoitettu voittajille, vaan luusereille.

Suomessa nähtiin aiemmin tänä vuonna vastaavanlainen tapaus, kun Greenpeacen aktivistit keskeyttivät show’n Vuoden Huipuissa.

Lue myös: Greenpeace korostaa markkinointitoimistojen roolia ilmastonmuutoksen torjumisessa

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa