Hayley Lé
Media

Lääkärikeskus Aava julkaisi mielenterveysaiheisen dokumenttisarjan Max Senen kanssa

6.5.2024 11:30
Mitra Vasara
Aava, rap-artisti Max Sene ja Marmori Entertainment julkaisevat yhteistyössä Lucas Senen ohjaaman viisiosaisen dokumenttisarjan mielenterveydestä huolehtimisen normalisoimiseksi.

Lääkärikeskus Aava, Marmori Entertainment ja Max Sene eli rap-artisti Sexmane julkaisevat kevään aikana viisiosaisen lyhytdokumenttien sarjan. Sarjan on ohjannut, kuvannut ja leikannut Max Senen veli Lucas Sene.

Idea yhteistyöstä syntyi Marmorin perustajan Nosh A Lodyn ja Max Senen yhteisissä keskusteluissa.

Dokumentissa nähdään Max Senen ja Aavan psykologin Annukka Niemelän keskusteluja sekä muuta vuosien varrella kuvattua materiaalia. Jaksoissa käydään läpi eri mielenterveydellisiä haasteita ja kysymyksiä, joita menestyvällä artistilla voi olla. Dokumentissa tuodaan esille, että menestys ja onnistuminen eivät tuo immuniteettia vaikeille kokemuksille.

– Lupautuminen tähän työhön tuntui hurjan merkitykselliseltä. Max tekee tässä mielestäni lämpimällä, inhimillisellä tavallaan uraauurtavan teon: madaltaa kynnystä haasteista puhumiselle, kommentoi Niemelä tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Dokumenttisarjan tavoitteena on madaltaa kynnystä mielenterveydestä huolehtimiseen sekä tuoda esille myös julkisuuden varjopuolia ja haasteita.  

Aavan markkinointijohtaja Pauli Waroma kertoo tiedotteessa kunnioittavansa työtä, jota Marmori on tehnyt tunnepuheen normalisoimiseksi.

– Tämä yhteistyö oli ehdoton tehdä. On yhteiskunnallisesti erittäin tärkeää nähdä erilaisia tarinoita ja antaa ihmisille tilaa tulla nähdyksi ja ymmärtää itseään paremmin, kertoo Waroma tiedotteessa.

Max Sene on vuonna 2000 Siilinjärvellä syntynyt Emma-palkittu rap-artisti. Sexmanen kappaleissa käsitellään usein myös mielenterveydellisiä asioita, kuten UMK-kappaleessa Mania, sekä keväällä 2024 julkaistussa kappaleessa Hulluus saa mut huutamaan